ହୋମ୍ » ଓଡ଼ିଶା ନ୍ୟୁଜ୍ » ଟେକ୍»ହ୍ଵାଟ୍ସଆପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ବ୍ଲକ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ କିପରି ପଠାଇବେ ମେସେଜ; ଜାଣନ୍ତୁ

ହ୍ଵାଟ୍ସଆପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ବ୍ଲକ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ କିପରି ପଠାଇବେ ମେସେଜ; ଜାଣନ୍ତୁ

ଯଦି କେହି କୌଣସି କାରଣରୁ ହ୍ଵାଟ୍ସଆପରେ ବ୍ଲକ କରିଦିଅନ୍ତି ଆପଣଙ୍କୁ ଚିନ୍ତା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ । କାରଣ ଏଠାରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଥିବା ଏହି ସରଳ କୌଶଳଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ବ୍ଲକ ହେବା ପରେ ମଧ୍ୟ ସେହି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ନିକଟରେ ଆପଣଙ୍କର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବାର୍ତ୍ତା ପହଞ୍ଚାଇ ପାରିବେ।

ହ୍ଵାଟ୍ସଆପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ବ୍ଲକ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ କିପରି ପଠାଇବେ ମେସେଜ; ଜାଣନ୍ତୁ
ହ୍ଵାଟ୍ସଆପରେ ବ୍ଲକ କେମିତି ଖୋଲିବେ ଜାଣନ୍ତୁ (ପ୍ରତୀକାତ୍ମକ ଛବି)
  • News18 Odia
  • Last Updated: November 16, 2021, 12:08 PM IST
  • Share this:
  • Byline Facebook
  • Byline Twitter
  • Byline Linkedin
News18 Odia Digital

ହ୍ଵାଟ୍ସଆପ ଆପ୍ ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ମେସେଜିଂ ଆପ୍, ଏହା ଭାରତରେ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇବା ପାଇଁ ଅଧିକ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ଆପରେ ଅନେକ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି, ଯାହା ଚାଟିଂକୁ ଆହୁରି ସହଜ ଏବଂ ନିରାପଦ କରିଥାଏ। ଏହି ଆପ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ଫଟୋ, ଭିଡିଓ ଏବଂ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇବା ସହଜ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ତଥାପି, ଅନେକ ଥର ଏପରି ପରିସ୍ଥିତି ଆସେ ଯେତେବେଳେ ସାମ୍ନାରେ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି ଆମ ଉପରେ କ୍ରୋଧିତ ହୋଇଯାଆନ୍ତି କିମ୍ବା କୌଣସି କାରଣରୁ ହ୍ଵାଟ୍ସଆପରେ ଆମକୁ ବ୍ଲକ କରିଦିଅନ୍ତି। ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଆମେ ତାଙ୍କୁ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇ ପାରି ନଥାଉ। କିନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ ଚିନ୍ତା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ କାରଣ ଏଠାରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଥିବା ଏହି ସରଳ କୌଶଳଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ବ୍ଲକ ହେବା ପରେ ମଧ୍ୟ ସେହି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ନିକଟରେ ଆପଣଙ୍କର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବାର୍ତ୍ତା ପହଞ୍ଚାଇ ପାରିବେ।

ଆପଣ ଏହି ସହଜ କୌଶଳ ସହିତ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇ ପାରିବେ

ହ୍ଵାଟ୍ସଆପ ଆପରେ ବ୍ଲକ ହେବା ପରେ, ଅନେକ ଲୋକ ଭାବନ୍ତି ଯେ ଗ୍ରୁପ ତିଆରି କରି ସେହି ଲୋକଙ୍କ ସହ କଥା ହୋଇପାରିବେ। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଏହା ଆଦୌ କରିପାରିବେ ନାହିଁ। ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଜଣେ ସାଧାରଣ ବନ୍ଧୁଙ୍କ ସାହାଯ୍ୟ ନେବାକୁ ପଡିବ। ଜଣେ ସାଧାରଣ ବନ୍ଧୁଙ୍କ ସହିତ, ଆପଣ ଏକ ଗୋଷ୍ଠୀ ସୃଷ୍ଟି କରିପାରିବେ ଓ ଯେଉଁମାନଙ୍କୁ ଆପଣ ଆବଶ୍ୟକ ବାର୍ତ୍ତା ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ସେମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଯୋଡିପାରିବେ। ଯଦି ବାର୍ତ୍ତା ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଅଟେ, ଯାହା କେବଳ ଦୁଇ ଜଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କରାଯାଇପାରିବ, ତେବେ ତୁମେ ସାଧାରଣ ବନ୍ଧୁ ତାଙ୍କୁ ହ୍ଵାଟ୍ସଆପ ଆପ୍ ଗ୍ରୁପ୍ ଛାଡିବାକୁ କହିପାରିବ। ଏହା ପରେ, ତୁମେ ତୁମ ସାଙ୍ଗ ସହିତ ଯେତେଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାହିଁବ ଏବଂ ତାଙ୍କ ନିକଟକୁ ଆବଶ୍ୟକ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଇ ପାରିବ।

ନିଜକୁ କିପରି ଅନଲକ କରିବେ

ନିଜକୁ ଅନବ୍ଲକ କରିବାକୁ, ପ୍ରଥମେ ହ୍ଵାଟ୍ସଆପ ଆପ ପୁନଃ ସଂସ୍ଥାପନ କର। ଏହା ପରେ, ତୁମକୁ ଅବରୋଧ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସହିତ ପୁନଃ ସଂଯୋଗ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କର। ଏହାକୁ ଅନ ବ୍ଲକ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ଅନୁସରଣ କରିପାରିବେ।

ସର୍ବପ୍ରଥମେ ହ୍ଵାଟ୍ସଆପ ଆପ୍ ଖୋଲନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସେଟିଂ ଓ ତା’ପରେ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଅପ୍ସନ୍ ଉପରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ ମୋ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ ଅପ୍ସନ୍ ଚୟନ କରନ୍ତୁ।

ଏହା ପରେ ତୁମେ ଏକ ପପ୍-ଅପ୍ ମେସେଜ୍ ପାଇବ, ଯେଉଁଥିରେ ତୁମେ ସମସ୍ତ ଗୋଷ୍ଠୀରୁ ଅପସାରଣ କରିବା ଏବଂ ହିଷ୍ଟରୀ ବିଲୋପ କରିବାକୁ ଏକ ଆଲର୍ଟ ମେସେଜ୍ ପାଇବ।

ବର୍ତ୍ତମାନ ଆପଣ ଏହି ଅପ୍ସନ୍ ସିଲେକ୍ଟ କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଆପଣ ଦେଶ ଚୟନ କରିବାକୁ, ଫୋନ୍ ନମ୍ବର ଚୟନ କରିବାକୁ ବିକଳ୍ପ ପାଇବେ।

ଏହା ପରେ ତୁମର ହ୍ଵାଟ୍ସଆପ ଆପ୍ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଯିବ।

ତାପରେ ଆପଣ ଆପ ଡାଉନଲୋଡ୍ କରିବାକୁ ଗୁଗୁଲ୍ ପ୍ଲେ ଷ୍ଟୋର କିମ୍ବା ଆପଲ ଆପ୍ ଷ୍ଟୋର୍‌ ପରିଦର୍ଶନ କରିପାରିବେ।

ଏହା ପରେ ଆପଣଙ୍କ ଡିଭାଇସ୍ ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ଭାବରେ ଯୋଗାଯୋଗ ତାଲିକାରେ ଯୋଡାଯିବ।

ତାପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ଯୋଗାଯୋଗ ତାଲିକା ଖୋଜିବାକୁ ପଡିବ ଯିଏ ଆପଣଙ୍କୁ ଅବରୋଧ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଆପଣ ସେହି ବନ୍ଧୁଙ୍କ ସହିତ ପୁନର୍ବାର ସଂଯୋଗ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିପାରିବେ।
Published by: Soumya Das
First published: November 16, 2021, 12:03 PM IST